Siteniz ve içerikleriniz hakkında bilgi verebilmek için title sayfa başlıkları kullanmanız gerekmektedir. Title başlıkları sitenin kendini tanıtabilmesi içeriklerin kullanıcılara kendilerini gösterebilmek dikkat çekebilmesi amacıyla yazılmalı ve içerik hakkında tanıtıcı bilgi vermesi gerekiyor. Seo uyumlu title nedir ve sayfa başlığı nasıl yazılır diye merak ediyorsanız hazırladığımız içerik içeriklerinize dikkat çekici ve kaliteli seo title eklemenize yardımcı olabilir. title nedir hakkında her şey hazırladığımız yazımızda.
SEO Title Nedir?
SEO title, arama sonuçlarında yer alan içeriklerin başlık kısmı olarak yer almaktadır. sayfa başlığı, html format şeklinde kullanılır. Title googlebotlara ve arama yapan ziyaretçilere içerik hakkında bilgi vermekte ve dikkat çekici mesajlarla tıklama oranını arttırmak için kullanılmaktadır.
SEO title, arama motorlarına ve kullanıcılara içerik hakkında bilgi vermek amacıyla yazılıyor fakat sayfa başlığı yazmak basit bir işlem olarak görülebilir iyi bir yazılmış sayfa başlığı içeriklerinizi ön plana çıkartabilir ziyaretçilerin dikkatini çekebilir.
Sayfa Başlığı Kullanmak Neden Önemli?
Seo uyumlu title kullanmak ister e-ticaret sitesi olsun ister içerik platformu google da arama sonuçlarında yani (serp) yer alabilmek için çok önemlidir. Seo uyumlu makale yazarken sayfa başlığı da anahtar kelimenin geçmesi mümkünse yan anahtar kelimeleri de sayfa başlığı da kullanmak çok önemli bir seo stratejisidir. sayfa başlığında geçen anahtar kelimeler arama yapan kullanıcılara ve googlebotlara içerik hakkında bilgi vermektedir.
Dikkat Çeken SEO Title Nasıl Yazılır?
Kaliteli sayfa başlığı oluşturmak için öncelikle içeriklerinizi ön plana çıkarabilecek özellikleri belirlemeniz gerekiyor. Sayfa başlığında yer alması gerekenler içerikleriniz veya ürünleriniz hakkında ziyaretçiyi tıklamaya çekecek olan mesajlar olması gerekiyor.
- Anahtar Kelime Kullanın.
- Harekete Geçirici Mesajlar Kullanın.
- Kelimelerin baş harflerini büyük yazın.
- Ürünlerin Fiyat, indirim, fırsat gibi bilgiler ekleyin.
- Küçük İşletmeler Telefon Numarası Eklemeli.
- Yan Anahtar Kelimeler Kullanın.
- En İyi, Liste, Nasıl Yapılır, Nedir, kimdir gibi edatlar veya listelemeler kullanın.
- 50 ila 60 kelime uzunluğunda title yazmaya çalışın.
- Markanızın adını en sona ekleyin. (Marka bilinirliği değil müşteri elde etmek istiyor hemen iletişime geçmek istiyorsanız telefon numarası ekleyin)
Sayfa Başlığı Kullanmanın Faydaları?
- Arama sonuçlarında ön sıralara çıkmayı sağlar.
- Googlebotlar içerikleriniz hakkında bilgi edinebilir ve algoritma aramalara uygun olarak içeriklerinizi arama sonuçlarına çağırır.
- Arama yapan ziyaretçilerin dikkatini çekerek tıklama oranı arttırabilirsiniz.
- Telefon numarası, marka gibi önemli detaylar ekleyerek müşterilerin dikkatini çekebilirsiniz.
- Ürün özelliklerini ekleyerek kullanıcıların ilgisini sayfa başlığı üzerinden çekebilirsiniz.
- Sayfa başlığı içerisinde anahtar kelime kullanmak ön sıralara çıkmanızı sağlayabilir.
İlginizi Çekebilir: Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
SEO Uyumlu Title Nasıl Yazılır?
Seo uyumlu title yazmadan önce seo uyumlu bir makalenizin olduğundan emin olun 🙂 makaleniz eğer seo uyumlu değilse yazacağınız sayfa başlığı ne kadar mükemmel olursa olsun google da arama sonuçları içerisinde ön sayfalarda değil arka sayfalarda yer alabilirsiniz belkide içerikleriniz hiç index alamayabilir. Eğer seo uyumlu makale yazmışsanız seo uyumlu sayfa başlığı yazmak için aşağıda ki adımları izleyebilirsiniz.
Anahtar Kelime Kullanın
İçeriklerinizi hazırlarken belirlediğiniz anahtar kelime kullanıcıların hedef olarak arama yaptığı sorgudur. Anahtar kelimeleri kullanarak arama sonuçlarında yer almak istiyorsanız sayfa başlığı içerisinde anahtar kelime kullanmaya özen göstermelisiniz. Örnek> “title nedir” “title nasıl yazılır” gibi anahtar kelimelerin yanına en çok yapılan sorgu kelimesini ekleyerek kullanıcıların karşılarına çıkmayı hedefleyebilirsiniz.
50-65 Karakter Uzunluğunda Yazın
Sayfa başlığı uzunluğu googlebotlar ve ziyaretçiler açısından çok önemli yazacağınız sayfa başlığı eğer çok uzun olursa okunmaz buda ziyaretçilerin dikkatini çekmek için başarısız bir yöntem olabilir bu yüzden seo uyumlu sayfa başlığı yazarken karakter uzunlukları çok önemli. Karakter uzunluğunu tespit edebilmek için wordpress tabanlı web site kullanıyorsanız rank math seo, yoast seo gibi seo editör eklentilerini kullanabilirsiniz.
Listeler Yapın
Sayfa başlığı kısmında içeriğinizin bir liste olduğunu belirtmek ziyaretçilerin dikkatini daha çok çekmektedir. “En iyi 15 korku filmi listesi” gibi listeli başlıklar kullanmak ziyaretçilerin dikkatini çekebilir içeriğinizi ziyaret etmesini sağlayabilirsiniz bu yüzden içeriklerinizin listelemeli bir halde olması daha okunabilir bir içerik olduğuna dair fikirde verebilir.
Sorulara Cevap Verin
Sorulara cevap vermek bir içeriğin varlık sebebi olabilir. Örnek olarak> “seo title nedir?”, “gri şapka seo nedir” gibi sorulara cevap verebilecek içerikler hazırladıysanız sayfa başlığı kısmında kullanarak sorgulama yapan ziyaretçilerin hemen dikkatini çekebilirsiniz. Google’da genellikle arama sorguları nedir, kimdir, nasıl gibi kelimeler üzerinden yapıldığından sayfa başlığı kısmında bunların kullanılması ihmal etmeyin.
Dikkat Çekici Başlıklar Kullanın
Dikkat çekici başlıklar içeriğinizi çekici bir hale getirecektir. İçeriğiniz hakkında harekete geçirici mesajlar kullanmak kullanıcılara tıklama için fikir vermektedir. “hemen tıkla” gibi harekete geçirici mesajlar her zaman önemli bir sayfa başlığı olarak kullanılmaktadır.
Ürün Özellikleri
Eğer e-ticaret sitesi sahibi iseniz ürünlerinize sayfa başlığı yazmak için ürünlerinizin en kritik noktalarını sayfa başlığı içerisinde yer almasına özen gösterin. Ürün özellikleri, fiyat, kargo bedava, telefon numarası, fırsatlar gibi önemli ve dikkat çekebilecek başlıkları sayfa başlığı içerisinde kullanmak arama sonuçlarında ön sayfada yer almanızı ve tıklama oranı artmasına neden olabilir.
Uzun Kuyruklu Anahtar Kelime Kullanın
Uzun kuyruklu anahtar kelime çok sık unutulan anahtar kelime tekniğidir. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanarak da arama sonuçlarında yer alabilir bu anahtar kelimelerin aranma hacminden ve yan anahtar kelimelerden de gelebilecek trafiklerden dönüşüm elde edebilirsiniz.
Kaynak